Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsactiviteiten

Informatiebijeenkomst in BOCE verband Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG)

donderdag 2 februari 2023

19:30
Locatie

Raadzaal gemeentehuis Emmen

Toelichting

Raads- en commissieleden uitnodiging per mail toegezonden op 17 januari 2023.


Beste raads- en commissieleden,


Hierbij nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst over het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) op donderdag 2 februari om 19.30 uur. Deze bijeenkomst is voor de gemeenteraden van de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis in Emmen.


Het NPLG brengt de opgaven in het landelijk gebied op het gebied van water, natuur, bodem, stikstof en klimaat samen. Doel is het terugdringen van de stikstofuitstoot, het verbeteren van de natuurkwaliteit en het halen van de Europese internationale verplichtingen rondom klimaat en water. Per provincie moet er een plan worden gemaakt. Hierin staan bijvoorbeeld doelen voor emissiereductie, natuurherstel en water. En hoe die doelen bereikt moeten worden. Uiterlijk 1 juli 2023 moeten provincies hun eerste versie van de plannen per gebied klaar hebben.


Tijdens de informatieavond houdt de provincie Drenthe een presentatie over de actuele situatie. Daarnaast willen we met elkaar in gesprek over de actuele ontwikkelingen in het stikstofdossier en de manier waarop in Drenthe invulling wordt geven aan de opgave die er voor onze provincie ligt.


U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar economie@emmen.nl.


Met vriendelijke groet,
Jeroen Hartsuiker Wethouder gemeente Borger-Odoorn
Jeroen Huizing Wethouder gemeente Coevorden
Pascal Schrik Wethouder gemeente Emmen
Henk Jumelet Gedeputeerde Provincie Drenthe