Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsactiviteiten

Symposium Lokale democratie in vergelijking Nederland en Noordrijn-Westfalen

vrijdag 12 mei 2023

09:00
Locatie

Gronau Duitsland

Toelichting

Uitnodiging 14 maart verstuurd.


Geachte burgemeester,


De Duits-Nederlandse vereniging Münster e.V. organiseert een symposium over het thema "Lokale democratie in vergelijking NL - NRW/Nds". Dit vindt plaats in samenwerking met de EUREGIO en de Nederlandse Stichting 3e Berkelcompagnie op 12 mei 2023 in Gronau. Het symposium is bedoeld voor burgemeesters, wethouders, griffiers, raadsleden en lokale politici. Ook ltd. Bestuursmedewerkers voor vragen over de gemeentelijke grondwet zijn eveneens welkom.


Als gepensioneerd burgemeester van Coesfeld, die de organisatie van dit DNG-symposion op zich heeft genomen, wil ik u en uw wethouders persoonlijk uitnodigen voor dit symposium. Het programma (zie: bijlage) biedt onder andere de interessante onderwerpen:


• Versnippering in gemeenteraden - Is een kiesdrempel nodig?
• Ervaringen met de direct gekozen burgemeester in vergelijking met de door de koning benoemde burgemeester in NL.
• Wethouder (NL) of Beigeordneter (NRW): Kwalificatie noodzakelijk?


Deze en andere onderwerpen kunnen nauwelijks actueler en spannender zijn bij de gemeentelijke vergelijking van de gemeentewetten tussen Nederland en NRW en Nedersaksen.


De discussie tijdens de bijeenkomst wordt ondersteund door een vooraf gehouden enquête. Ik nodig u uit de volgende link te gebruiken en daar binnen enkele minuten uw antwoorden in te voeren:
https://partici.fi/84902753


Ik zou u ook zeer erkentelijk zijn als u deze uitnodiging ook aan de fractievoorzitters in uw gemeente zou willen doorgeven met een aanbeveling om aanwezig te zijn. In de bijlage vindt u het inschrijfformulier.
Hartelijk dank
Met vriendelijke groet
Vereniging Dt.-NL e.V.
Heinz Öhmann
--
Maria-Lenfers-Weg 33, 48653 Coesfeld, Tel. +49 160 968 508 56

Agenda documenten